Tutorial Tuesday – Tumble friends (6002/1179) – Pinguin

De aller eerste Tutorial Tuesday! Ik wil proberen elke Dinsdag een tutorial te plaatsen met de dieren die je kan maken met de aller nieuwste stans set van Jocelijne Design.

De Pinguin. Wat heb je nodig?

  • Tumble friends (6002/1179) Stansset
  • Zwart papier
  • Wit/Cream papier
  • Roze papier
  • Dubbelzijdig plakband
  • (Mini) Trouvaille snijmachine
  • Mesje of picktool
  • Lijm

Hoe ga je te werk? Leg de cuttingplaat (C) op de tafel. Leg hierboven je papier. Op het papier leg je de stansmessen met het mes naar beneden. Doe hier dan de base plaat (A) erop en wring de sandwich door de stansmachine. Berg je metalen stansen weer netjes op en plak vervolgens alle onderdeeltjes op elkaar. Ik begin altijd zelf bij de wangetjes. Het hoofd verdeel ik denkbeeldig door 3. De oogjes en het neusje plaats ik dan in de onderste denkbeeldige lijn. Voordat ik de lichaamsdelen aan elkaar plak speel ik even met de posities. Wanneer ik tevreden ben met de juiste houding plak ik alles vast en kan ik hem vervolgens op mijn kaart of ander project plakken.

Tip! – Kleine onderdeeltjes zijn vaak lastig te lijmen zonder knoeien. Om dit te voorkomen plak ik een stukje dubbelzijdig tape op de onderkant van het papier voordat ik de stansmessen erop plaats. Hierdoor maak je dus je onderdeel al plakkend en kan je deze makkelijker bevestigen op je papier.

Wist je dat? – Joy!Crafts voor het lijmen nu gluedots vellen heeft. Deze zijn super te gebruiken met de kleine onderdeeltjes die in deze set zitten. Ik zal hier later inhoudelijk meer op in gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *