Tutorial Tuesday – Tumble friends (6002/1179) – Baby

Zaterdag deelde ik op mijn Facebookpagina (hier) de bovenstaande leuke sliderkaart met een baby. Hier laat ik zien hoe je de baby in elkaar zet in het onderstaande filmpje.

Het Babytje. Wat heb je nodig?

  • Tumble friends (6002/1179) Stansset
  • Huidskleur papier
  • Roze papier
  • Wit/creme papier
  • Licht bruin papier
  • Zwart papier
  • Dubbelzijdig plakband
  • (Mini) Trouvaille snijmachine
  • Mesje of picktool
  • Lijm

Hoe ga je te werk? Leg de cuttingplaat (C) op de tafel. Leg hierboven je papier. Op het papier leg je de stansmessen met het mes naar beneden. Doe hier dan de base plaat (A) erop en wring de sandwich door de stansmachine. Berg je metalen stansen weer netjes op en plak vervolgens alle onderdeeltjes op elkaar. Ik begin altijd zelf bij de wangetjes. Het hoofd verdeel ik denkbeeldig door 3. De oogjes en het neusje plaats ik dan in de onderste denkbeeldige lijn. Voordat ik de lichaamsdelen aan elkaar plak speel ik even met de posities. Wanneer ik tevreden ben met de juiste houding plak ik alles vast en kan ik hem vervolgens op mijn kaart of ander project plakken.

Tip! – Kleine onderdeeltjes zijn vaak lastig te lijmen zonder knoeien. Om dit te voorkomen plak ik een stukje dubbelzijdig tape op de onderkant van het papier voordat ik de stansmessen erop plaats. Hierdoor maak je dus je onderdeel al plakkend en kan je deze makkelijker bevestigen op je papier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *