Monochroom met mr. Bacon…

Hey creatieveling! Het is Ellen hier weer. Zoals de titel doet verklappen maak ik vandaag een ‘monochroom’ kaartje, maar wat betekend monochroom nu juist?

Monochroom komt van een Griekse term die “één kleur” betekend. We kunnen dus monochroom best omschrijven als één kleur die schakeert in verschillende tinten/schaduwen. Verschillende tinten krijg je als je wit toevoegt aan een kleur en schaduw krijg je als je grijs of zwart aan de kleur toevoegt. Monochromatische kleurenschema’s hebben dus het voordeel dat ze contrast mogelijk maken, hierdoor kan je aandacht trekken en de focus ondersteunen.

Dat contrast aanbrengen, kan je dus ook in je kaartjes. Zoals je kan zien op de foto gebruik ik hier een roze kleurenschakering. De focus van de kaart ligt duidelijk op de banner. Doordat deze een andere kleur heeft, valt die banner extra op. In het tafereeltje gebruikte ik de Bacon en Santa Claus snijmallen om de ontvanger een leuke kerst toe te wensen.

Het is dus heel gemakkelijk om de focus van je kaart te bepalen als je een monochroom beeld gebruikt. Heb jij al eens een monochroom kaartje gebruikt? Vertel en toon, want ik ben nieuwsgierig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *