Penguin vertelt ons over Complementaire Kleuren

Hallo iedereen, het is Ellen hier. In mijn vorige blog post voor Jocelijne Design had ik het over monochrome kleuren (klik hier om naar de blog post). Hierbij gebruikten we maar 1 kleur in verschillende variaties. Maar wat als je nu meer kleuren wil gebruiken? Het kan soms echt echt moeilijk zijn om te kijken welke kleuren samen werken.

Een handige tool hierbij is een kleurencirkel (in kunstwinkels kan je zo’n kleurenwiel kopen, maar je kan het ook gewoon online vinden). Het is een ordeningssysteem waarin de kleuren in een cirkel zijn gerangschikt. Het geeft je een overzicht hoe kleuren zich tot elkaar verhouden. De kleurencirkel kan dus ook helpen om te kijken welke kleuren bij elkaar passen. Vandaag gebruik ik hiervoor de complementaire kleuren op het kleurenwiel. Dit betekend dat we gaan kijken naar de kleuren die tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Hierdoor krijgt de kaart een harmonieus geheel.

Zoals je kan zien gebruikte ik blauw en oranje als hoofdkleuren op de kaart. De pinguïn (Patooties snijmal set) past hier enorm goed bij.. Het is een iets minder traditionele kerstkaart, maar daarom niet minder fijn! De kleuren maken het kaartje echt bijzonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *