Let’s Party!

Vandaag vieren wij mijn dochters 10e verjaardag, bij uitstek de beste dag om jullie wat te vertellen over dit feestelijke kaartje! Ik maakte een konijntje van de Patooties en gaf hem een kleurrijk feesthoedje uit de Let’s Party set.

In diezelfde set zit ook een heuse piñata! Nu zijn piñatas traditioneel gemaakt van papier-maché. Niet het beste materiaal voor op je kaartje. En dus koos ik voor gekleurd translucent paper, oftewel: vellum. Doordat dit wat dunner is dan karton lukt het om de franjes iets soepeler te houden. Je kan eventueel ook crèpepapier gebruiken, maar vellum vind ik makkelijker om te plakken. En omdat ik extra laagjes heb toegevoegd aan de piñata was goed kunnen plakken erg handig.

Je vindt in de Let’s Party set ook kleine malletjes om de stok mee te versieren, té leuk! Verder zitten er nog twee verschillende soorten snoepjes bij die als het ware uit de piñata vallen. Ik heb veel bonte kleuren gebruikt en heb daarom de achtergrond wat rustiger gehouden, dan spat de kleur er beter van af!

Mijn dochter moet het dit jaar (en alle andere jaren ook overigens) zonder échte piñata stellen. Met zo’n stok op iets meppen waar iemand tijd en aandacht aan besteed heeft om het te maken doet mijn creatieve hart pijn. Om maar niet te spreken van de “zooi” die eruit komt vallen en je maaaaaaaanden later nog terug gaat vinden op de meest vreemde plekjes. Nee… geen piñata voor ons. Des te leuker is het nu wel dat er een karton/vellum versie is die ze lekker heel kan laten. En snoepjes komen er toch heus wel 😉

Tot het volgende (kaart)feestje allen!
Liefs,
Ilona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *